Tervetuloa HTPS:ään

htpslog8
Tervetuloa Helsingin Työväen Pursiseuran jäseneksi! Tässä oppaassa kerrotaan tärkeimmät perusasiat mitä jokaisen on hyvä tietää.

– Jos havaitset oppaassa virheitä tai puutteita, auta kertomalla niistä Tiedotustoimikunnalle. Materiaali tullaan varmaan julkaisemaan myös monistettuna.

0 Johdanto

Helsingin Työväen Pursiseura ry

Työväen Pursi-seura perustettiin Helsinkiin 25.5.1925 mahdollistamaan kaikkien kansankerrosten veneilyharrastus. Nykyiseen muotoonsa Helsingin Työväen Pursiseura (HTPS) nimi muutettiin vuonna 1958. Seuran lippu vihittiin 20.6.1926.

Lue lisää...

5 Seuran hallinto

Seuran ylin päättävä elin on jäsenkokoukset. Seuran toimintaa ohjaa johtokunta seuran puheenjohtajan johdolla ja lisäksi eri tehtäväalueiden hoito on järjestetty toimikunniksi. Työt tehdään vapaaehtoispohjalta, ainoita palkattuja henkilöitä ovat talonmies ja ravintolanhoitaja henkilökuntineen. Ota rohkeasti yhteyttä johtokunnan ja toimikuntien jäseniin!

Lue lisää...

1 Pyysaari palveluineen

Seuran kotisatama Pyysaari sijaitsee keskellä Helsinkiä (paikassa P 60°10,8´, I 25°01,6´) Kruunuvuorenselän koillispäässä. Pyysaaren edustalla on paljon kilpailutoimintaa ja sieltä on mukava lähteä veneretkelle Helsingin edustalle tai pitemmälle. Oikotie itään Santahaminan läppäsillan kautta on auki puolen tunnin välien, matalalla venellä voi myös oikoa Laajasalon pohjoispuolitse. Lähistöllä on myös monenlaisia venealan palveluita.

Lue lisää...

2 Pursiniemi

Seuran jäsenillä on käytössään Porvossa Pellingin saaristossa oleva luonnonkaunis tukikohta Pursiniemi. Ängesholmenin saaren länsiosassa oleva seuran omistama tila käsittää yli kahden hehtaarin maa-alueen. Matkaa Pyysaaresta Pursiniemeen on noin 31 mpk, joten tukikohta sopii hyvin viikonloppuretkiin ja lomareissun etappisatamaksi. Saaressa voi myös telttailla sekä kalastaa, marjastaa ja sienestää.

Lue lisää...

3 Katsastus ja venerekisteri

Seuran lippua käyttävät veneet on katsastettava vuosittain, mikä myös on edellytys Pyysaaren venepaikan säilymiseksi. Joka viides vuosi veneille tehdään peruskatsastus mukaan lukien maissa tehtävä runkokatsastus ennen vesillelaskua.

Lue lisää...

4 Toiminta

Pursiseuran toiminnan tarkoitus on edistää veneily- ja purjehdusharrastusta. Sen lisäksi että ylläpidämme Pyysaarta ja Pursiniemeä järjestämme kilpailuja, nuorisotoimintaa ja koulutusta niin jäsenille kuin muillekin harrastuksesta kiinnostuneille. Kaikki tämä tehdään vapaaehtoisvoimin – myös sinulle halutessasi löytyy jännittävää puuhaa.

Lue lisää...

 

Facebook Suomen Purjehdus ja Veneily Työväen Urheiluliitto ry