Toiminta- ja muita suunnitelmia

Toimintasuunnitelma 2007

HTPS:n toimintasuunnitelma vuodelle 2007

Hyväksytty syykokouksessa 20.11.2006

Vuosi 2007 on seuran 82. toimintavuosi. Sääntömääräisten syys- ja kevätkokousten lisäksi järjestetään seuran perinteiset tapahtumat: talvipäivä, lipunnosto Pyysaaressa vappuaattona, juhannusjuhla Pursiniemessä, lipunlasku Pyysaaressa syyskuun lopulla ja pikkujoulujuhlat. Johtokunta kokoontuu kerran kuukaudessa.  Vuoden aikana selvitetään seuran seuraavat laajemmat korjaus- ja kehittämiskohteet ja tehdään niiden rahoittamissuunnitelmat, joihin suotuisia näkymiä antavat lähivuosina päättyvät lainat.

Kilpailut, kilpailutoimikunta

Kilpailutoiminta on yksi seuran tärkeimmistä ja näkyvimmistä toimintamuodoista. Emäsalon Lenkki on suurin ja  seuran järjestämistä avoimista kilpailuista, jonka kasvattamiseen panostetaan erityisesti. Lisäksi seura järjestää vuosipäiväkilpailun ja osallistuu yhdessä muiden helsinkiläisten seurojen kanssa  Helsingin Regatan järjestämiseen. Pyyn Pyrähdys, avoin juniorikilpailu Zoom8 veneille järjestetään myös tänä vuonna. Tiistaikilpailut järjestetään edelleen avoimina myös muiden seurojen jäsenille. Kilpailutoimikunnan jäsenten koulutukseen panostetaan erityisesti ja uusia etsitään. Venekalustoa kehitetään taloudellisten mahdollisuuksien rajoissa.

Talkoot

Talkoita jatketaan aikaisempien vuosien laajuudessa. Vuona 2007 jatketaan  Pyysaaren toimivuuden ja siisteyden parantamista yhtenäisen suunnitelman pohjalta. Edelleen luvassa on entisten vuosien tapaan talvipäivätalkoot, kevättalkoot, telakkatalkoita, syystalkoot ja  erilaisia täsmätalkoita sekä Pursiniemen perinteiset talkoot. Koulutus- ja mahdollisesti muiden seuran sisätilojen maalaustöitä tehdään kevätkauden aikana. Talkootoimikunta  tehostaa talkoiden markkinointiponnistuksia.

Satama ja telakka

Sataman ja telakan kalustoa uusitaan maltillisesti osana useamman vuoden suunnitelmaa.  Vuonna 2007 painopiste on sähkö- ja vesipisteiden uusimisessa ja täydentämisessä.  Ylikulkusillalle sijoitetaan valo- ja sähkötolppa, muiden laitureiden sähköpisteet kunnostetaan ja telakan isomman alueen (radan länsipuoli) sähköpisteitä lisätään.  Mahdollisuus sijoittaa vesipiste myös telakan länsipäähän tutkitaan ja tilanteen salliessa toteutetaan.  Telakalle järjestetään hätätilanteita varten nopeasti käyttöön saatava soutuvene.  Työlautta pyritään uusimaan talven kuluessa.  Apujollatelineiden tilanne sekä kajakkien ja muiden kevytveneiden sijoituspaikat tarkistetaan kevään kuluessa.

Poijuja tarkastetaan ja tarpeen mukaan uusitaan viime vuonna käynnistetyn jatkuvan kierron mallilla niin että vuosittain tarkastetaan kolmannes eli 40 poijua.  Ylikulkusillan länsisivulle lisätään sieltä nyt puuttuvat kaksi poijua (siirretään muualta).  Tämän jälkeen saaressa on käytännössä 122 venepaikkaa, joista tällä hetkellä vapaina on 14.

Kaupungille on tehty esitys viidestä aallonmurtajasta ja jatkopalasta vieras-/aisalaituriin.  Telakan päällystetyn alueen laajennus on edelleen tavoitteena ja toteutetaan kaupungin hyväksynnän ja taloudellisen tilanteen salliessa.   Kaupungin kanssa yritetään myös neuvotella rantamuurin jatkamista niin, että betonimuuri jatkuisi yhtenäisenä vieraslaituriin asti, jolloin telakalle saataisiin 2-3 lisäpaikkaa.  Tällä hetkellä telakalla on 92 venettä, 3-5 mahtuisi lisää.

Loppukesällä 2006 käyttöönsaatu septityhjennyspiste pidetään toiminnassa koko purjehduskauden ajan (toukokuu-lokakuu). 

Vartioinnin, sataman ja telakan ohjeistukset tarkistetaan.  Tavoitteena on, että 2007 jokaisella venekunnalla on vain kaksi vartiovuoroa nykyisen 2/3-kierron sijasta.

Kiinteistön kuntoasiat

Ravintolan kattoa vahvistetaan kuluneista kohdista ja laitetaan vesikourut paikkoihin, jossa vesi valuu talon alle. Huoltorakennuksen kattoa maalataan takoissa sikäli kuin väkeä riittää.

Yleisissä tiloissa olevan Isännättömän  tavaran merkintää ja poiskuljetusta jatketaan, jotta tilat pysyvät mm. paloturvallisuuden takia siisteinä. Purjeiden kuivaustilan peltikaapit poistetaan. Hallin telakointipalkit varustetaan kiinteillä jaloilla, jotta lattia on helpompi pitää puhtaana. Puumastojen säilytysratkaisua esim. huoltorakennuksen länsisivulle tutkitaan ja päämastotelineellekin rakennetaan katos.

Pyysaaren suojelusuunnitelma on ajantasaistettu ja ne pidetään kunnossa. Rakennusvirastoon ollaan yhteydessä parkkipaikan  valvonnan edelleenkehittämiseksi.

Ympäristöasiat

Vuonna 2007 jatketaan Pyysaaren ja Pursiniemen ympäristön kunnostusta ja kunnossapitoa. Tavoitteena on kehitys, joka takaa, että Pyysaari on jäsenilleen toimiva ja viihtyisä pursiseurasatama. Suuntaviivoja on kuvattu Pyysaaren kehittämis-suunnitelmassa, jota sovelletaan jäsenistön toivomalla tavalla. Ympäristötoimikunta seuraa myös jätehuollon toimintaa, erityisesti että ongelmajätehuolto toimii tarkoituksenmukaisesti ja asianomaisia määräyksiä noudattaen. Toimikunta huolehtii Pyysaaren kompostista.

Puustoa ja muuta kasvillisuutta hoidetaan ottaen huomioon kasvien erilaiset kasvupaikkavaatimukset. Erityisesti saaren puuston nykyinen ja kokonaisuus pyritään säilyttämään, korvaten myös viime vuosikymmenien aikana kuolleita puuyksilöitä. Grillipaikkaa kehitetään jäsenistöä ja seuran toiminoja palvelevana viihtyisänä virkistäytymispaikkana.

Pyysaaren oleskelutiloihin hankitaan tai rakennetaan itse vuonna 2007 saunan vilvoittelutila, jonka muodostaa kaksi seinäkettä ja puiset pihalaatat sekä köysiaita ravintola-alueen ja telakka-alueen rajalle.

Nuorisotoiminta

Junioritoimintaa järjestetään Pyysaaressa kevät-  ja syyskaudella torstai-iltaisin. Pyyn pyrähdys zoom-kilpailun järjestämistä jatketaan. Juniorileiri Pursiniemessä järjestetään perinteen mukaan juhannuksen jälkeisellä viikolla.  Yhteistoimintaa Katajanokan Venekerho ry:n kanssa jatketaan.

Talvikaudella helmi-maaliskuussa järjestetään junioreille ainakin yksi yhteinen viikonlopputapaaminen, sekä junioreiden lipunlaskutilaisuus. Junioritoimikunta pyrkii myös avustamaan halukkaita junioreita osallistumaan lähiseudun avoimiin optari- tai Zoom-kisoihin kaudella 2007. Junioritoiminnan vaatimaa venekalustoa kehitetään taloudellisten mahdollisuuksien antamissa rajoissa.

Koulutus

Koulutustoimikunta järjestää sekä teoriakursseja – esimerkiksi kilpapurjehduksen sääntökoulutusta - että käytännön kursseja, kuten ensiapukoulutusta (EA1), purjeiden talvihuoltoa ja veneen talvikuntoon laittoa. Käytännön valmiuksia kehitetään myös köysikurssilla. Vuoden uutuudet ovat kaikille avoin vauhtiseminaari käytännön harjoitteluineen purjehduskauden alussa ja vierailu säätieteenlaitokselle syksyllä.  Seuramme purjehduskoulu järjestää purjehtija,- perämies- ja päällikkökurssit.  Tämän lisäksi voivat jäsenemme osallistua Helsingin navigaatioseuran ja HMPY:n
kursseille.

Tiedottaminen

Seuran tiedotuksen painopisteet ovat kirjalliset materiaalit, netti ja Pyysaaren opasteet.

Ensi vuonnakin julkaisemme veneilijän muistion ja kolme jäsenkirjettä. Lisäksi nostetaan kilpailujemme mainetta julkaisemalla Emäsalon Lenkin ja Vuosipäiväkilpailun kilpailukutsu-esitteet ja osallistumalla Kruunuvuorenselän viikkokilpailut -esitteeseen (BS:n, KVK:n ja SuPS:n kanssa).

Pyysaaressa vierasveneiden paikkoja laajennetaan ja niiden merkintää parannetaan. Kokeillaan suurimpien kilpailutapahtumien juhlistamista viirein, julistein tai banderoillein.

Vapaa-aikatoiminta

Vapaa-ajantoimikunta järjestää seuran juhlat:  talvipäivän, lipunnoston vapunaattona sekä syksyllä lipunlaskun ja pikkujoulut. Toimikunta tarjoaa voimavarojensa puitteissa jäsenille palveluja ja hankkii samalla varoja seuralle pitämällä kanttiinia keväällä ja syksyllä ravintolan ollessa suljettuna sekä myymällä mm. veneiden perälippuja ja muuta seuramateriaalia. Vuonna 2007 toimikuntaan haetaan uusia jäseniä ja tuoreita ideoita toimikunnan toiminnan jatkamiseksi ja kehittämiseksi.

Katsastustoiminta

Katsastus ja veneiden tarkastus jatkuvat edellisten vuosien tapaan saavutetulla hyvällä tasolla. Katsastajia koulutetaan lisää tarpeen mukaan ja olemassaolevien pätevyyskirjojen ajantasallaolosta huolehditaan. Kevättalvella tullaan järjestämään runkokatsastuksia ja alkukesästä tehdään veneiden normaalit katsastukset keskiviikkoiltaisin.

Sammutintarkastus järjestetään toukokuun alkupuolella ja tarpeen ilmetessä myös nestekaasulaitteiden yhteistarkastus.

Pursiniemi

Pursiniemeen rakennetaan noin 9 neliön kalustovaja, edellyttäen että lupa-asiat eivät ole esteenä.  Talkoopäivä on lauantai 9.6.2007, jolloin rakennustyön lisäksi tehdään polttopuita ja siivotaan aluetta. Saunan kiukaan kivet vaihdetaan ja tarkistetaan kiukaan kunto. Päälaiturin valaistusta selvitellään, samoin rautaosien maalaamista. Vuosihuoltoa tehdään perinteisessä laajuudessa. Juniorileirin teltanpohjat rakennetaan juhannuspäivänä perinteiseen tapaan.Kalenteri ja tapahtumat

tammikuu 2020
M T K T P L S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
ti syys 24 @18:00 - 09:00PM
Naisten Malja II
la syys 28 @12:00 - 03:00PM
Tasoitusmalja
su syys 29 @11:00 - 04:00PM
Seasons End -kilpailu
ma marras 25 @18:00 -
Syyskokous

 

Facebook Suomen Purjehdus ja Veneily Työväen Urheiluliitto ry