Toiminta- ja muita suunnitelmia

Vuoden 2006 toimintasuunnitelma

HTPS:n toimintasuunnitelma vuodelle 2006

Vuosi 2006 on seuran 81. toimintavuosi ja vuoden teemana on Pyysaaren kohentaminen. Sääntömääräisten syys- ja kevätkokousten lisäksi järjestetään seuran perinteiset tapahtumat: talvipäivät, lipunnosto Pyysaaressa vappuaattona, juhannusjuhla Pursiniemessä, lipunlasku Pyysaaressa syyskuun lopulla ja pikkujoulujuhlat. Johtokunta kokoontuu kerran kuukaudessa. Seuran rekisterien hallinta ja niiden pohjalta tehtävä laskutus saatetaan kuntoon. Vuoden aikana selvitetään seuran seuraavat laajemmat korjaus- ja kehittämiskohteet ja tehdään niiden rahoittamissuunnitelmat.

Kilpailut, kilpailutoimikunta

Kilpailutoiminta on yksi seuran näkyvimmistä toimintamuodoista. Emäsalon Lenkki on suurin ja tärkein seuran järjestämistä avoimista kilpailuista, jonka kasvattamiseen panostetaan erityisesti. Lisäksi seura järjestää vuosipäiväkilpailun ja osallistuu yhdessä muiden helsinkiläisten seurojen kanssa Helsingin Regatan järjestämiseen. Avoin juniorikilpailu Zoom8 veneille järjestetään myös tänä vuonna. Tiistaikilpailut järjestetään edelleen avoimina myös muiden seurojen jäsenille. Kilpailutoimikunnan jäsenten koulutukseen panostetaan, uusia etsitään.

Talkoot

Talkoita jatketaan aikaisempien vuosien laajuudessa. Vuoden 2006 teema on Pyysaaren toimivuuden ja siisteyden parantaminen. Edelleen luvassa on entisten vuosien tapaan talvipäivätalkoot, kevättalkoot, telakkatalkoita, syystalkoot ja erilaisia täsmätalkoita sekä Pursiniemen perinteiset talkoot. Talkootoimikunta tehostaa talkoiden markkinointiponnistuksia.

Satama ja telakka

Kaupungilta haetaan edelleen neljää aallonmurtajapontoonia pistolaitureiden suojaksi ja laituriponttoonia nykyisen vieraslaiturin jatkeeksi, joka toteutuessaan kasvattavat sekä seuran- että ravintolavieraiden venepaikkamäärää. Poijuja tarkistetaan, uusitaan ja tarvittaessa siirretään. Valaistusta ja sähköjä mm. vieraslaiturilla ja ylikulkusillalla parannetaan. Telakan varustusta ja kuntoa kehitetään mm. valmistelemalla septityhjennystä. Telakka-alueen reunojen lisäasfaltointimahdollisuus selvitetään ja taloudellisten mahdollisuuksien rajoissa toteutetaan. Vartioinnin ohjeistusta ja tiedottamine pidetään saavutetulla tasolla.

Kiinteistön kuntoasiat

Ravintola- ja huoltorakennusten kattojen kunto selvitetään , mahdolliset vuodot paikataan ja peltiosien maalausta valmistellaan. Mitään poiskuljetettavaa ei päästetä varastoitumaan saareen. Paloturvallisuus ja Pyysaaren suojelusuunnitelma on ajantasaistettu ja ne pidetään kunnossa. Rakennusvirastoon ollaan yhteydessä parkkipaikan valvonnan kehittämiseksi.

Ympäristöasiat

Perustetaan seuralle ympäristötoimikunta ja tehdään sille toimenkuva. Toimikunta on keskeisessä asemassa, kun Pyysaaren ympäristöä ja kaikki veneilyn ja telakoinnin tarpeet otetaan huomioon. Jätehuolto hoidetaan uuden jätehuoltosuunnitelman velvoitteiden mukaan.

Nuorisotoiminta

Junioritoimintaa järjestetään Pyysaaressa kevät- ja syyskaudella torstai- iltaisin. Vuonna 2005 aloitetun Pyyn pyrähdys zoom-kilpailun järjestämistä jatketaan. Juniorileiri Pursiniemessä järjestetään 26.6 - 2.7.2006. Yhteistoimintaa Katajanokan Venekerho Ry:n kanssa jatketaan. Keväällä järjestetään jollapurjehduksen alkeiskurssi yhteistyössä KNV:n kanssa. Lisäksi järjestetään jollien matkapurjehduskilpailu KNV:lle kesäkuussa. Talvikaudella helmi-maaliskuussa järjestetään junioreille ainakin yksi yhteinen viikonlopputapaaminen, sekä junioreiden lipunlaskutilaisuus. Junioritoimikunta pyrkii myös avustamaan halukkaita junioreita osallistumaan lähiseudun avoimiin optari- tai Zoom-kisoihin kaudella 2006.

Koulutus

Koulutustoimikunta järjestää sekä teoriakursseja – esimerkiksi kilpapurjehduksen sääntökoulutusta – että käytännön kursseja, kuten ensiapukoulutusta (EA1), purjeiden talvihuoltoa, veneen talvikuntoon laittoa ja tulipalon alkusammutusta ja laivasimulaattoriin tutustumista. Käytännön valmiuksia kehitetään myös köysikurssilla. Seuramme purjehduskoulu järjestää purjehtija,- perämies- ja päällikkökurssit. Rataveneleiri on myös vuoden 2006 ohjelmassa.

Tiedottaminen

Tiedostustoimikunnan tavoitteena on tuottaa tietoa jäsenille ja pitää seuraa positiivisesti esillä julkisuudessa. Vuoden aikana julkaistaan ainakin kaksi jäsenkirjettä ja Veneilijän muistio jäseniä varten. Nettisivuja ylläpidetään ja pyritään kehittämään helpommin päivitettäviksi ja vuorovaikutteisiksi. Pyysaaren ilmoitustaulut ja opasteet pidetään kunnossa. Selvitetään myös, voidaanko Pyysaarta ja ravintolaa mainostaa opasteilla parkkipaikalla. Vuoden hankintoihin kuuluu uusi laser-tulostin toimistoon. Pyysaaren langaton internet-yhteys pidetään edelleen jäsenten ja vieraiden käytettävissä.

Vapaa-aikatoiminta

Vapaa-ajantoimikunta järjestää entiseen tapaan perinteiset juhlamme: talvipäivä, vapunaattona lipunnosto sekä syksyllä lipunlasku ja pikkujoulut. Toimikunta tarjoaa jäsenille palveluja ja hankkii samalla seuralle varoja myymällä mm. veneiden perälippuja ja muuta seuramateriaalia sekä pitämällä kanttiinia keväällä ja syksyllä ravintolan ollessa suljettuna. Perinteen mukaan toimikunta on myös organisoinut tarjoilua talkoo- ja nuorisotapahtumissa.

Katsastustoiminta

Katsastus ja veneiden tarkastus jatkuvat edellisten vuosien tapaan. Katsastajia koulutetaan tarpeen mukaan. Kevättalvella tullaan järjestämään runkokatsastusta ja alkukesästä tehdään veneiden normaalit katsastukset.

Pursiniemi

Selvitetään mahdollisuuksia päälaiturin teräsrakenteiden maalaamiseen kevättalvella jään päältä. Pursiniemessä hoidetaan kevätkunnostukset – laiturit, poijut ym. – toukokuun viikonloppuina. Ponttoonilaituria korjataan. Rakennus sivellään talkoolauantaina 10.6.06 vielä kertaalleen puunsuoja-aineella. Tehdään vuosihuoltoa perinteisessä laajuudessa kohteena päärakennuksen puurakenteet, laiturit ja poijut. Talkoita on myös juhannuspäivänä, jolloin rakennetaan juniorileirin teltanpohjat. Hankitun kaluston kunnosta (mm. kauppaveneet) huolehditaan.

 

Hyväksytty syyskokouksessa 2005

Kalenteri ja tapahtumat

tammikuu 2020
M T K T P L S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
ti syys 24 @18:00 - 09:00PM
Naisten Malja II
la syys 28 @12:00 - 03:00PM
Tasoitusmalja
su syys 29 @11:00 - 04:00PM
Seasons End -kilpailu
ma marras 25 @18:00 -
Syyskokous

 

Facebook Suomen Purjehdus ja Veneily Työväen Urheiluliitto ry